Skapa kontoLogga in
 
RSS Feed Twitter Facebook Instagram

Årets spel 2014

Även om vi på Filmfenix handlar mest om film så gillar vi spel också, så mycket att vi bestämde att fråga några av våra recensenter vad det gillade bäst under 2014.

Anton BjurvaldHearthstone

Årets spel är utan tvekan Hearthstone. Ett kortspel som enligt källor på Blizzard helt finanserades redan på alfastadiet av testningen då företagets medarbetare köpte nya paket för att bräcka varandra. Redan på Beta-stadiet förstod man att detta skulle bli en succé och under året har Blizzard lanserat två expansioner. Singelspelarkampanjen Curse of Naxxramas blev ljummet mottagen men korten som låstes upp förändrade sättet lekarna kan byggas rejält. I skrivande stund har precis den stora expansionen Goblins and Gnomes lanserats där fokus ligger ännu mer på knas och skoj, snarare än taktisk perfektion. Nu kan man dessutom titta på när vännerna spelar sina matcher. Varför jag tycker att HS är årets spel är just det faktum att det går att spela väldigt ytligt och ha roligt men att det också går att gräva ner sig i kortkombinationer och taktiker om man känner för det. Dessutom går det fort att spela ett parti och en förlust känns sällan förkrossande. Extremt hög ”bara ett till”-faktor.

Fredrik Malmquistalien_isolation

Om jag skulle välja årets spel efter vilket jag har spelat mest skulle beslutet landa på Fifa 15. Trots att jag gav Fifa ett högre betyg och har spelat det mer så måste jag välja Alien: Isolation. Orginalfilmen Alien av Ridley Scott är en av mina favoritfilmer genom alla tider och det är kittlande att få återuppleva ovissheten jag kände första gången jag såg filmen. Vanligtvis är jag inte mycket för skräckspel men att inte prova Alien: Isolation var aldrig ett alternativ. Den ständiga frågan var; när dyker det svarta slemmiga monstret upp? Jag släckte lyset och lät mig skrämmas om och om igen. Det tog inte lång tid innan min flickvän tände lyset och sade ”Du kanske inte skall spela det i mörkret om du blir så rädd?”. Tydligen så gav jag ifrån mig många roliga ljud när jag spelade mig genom den långa historien i spelet. Tack vare en oförutsägbar motståndare och en kärleksfullt återskapad värld så blir Alien: Isolation mitt starkaste spelminne från 2014.

Tobias Skogdalentimberman

Årets spel är 2014 är inget mindre än Timberman! Digital melody är namnet på den polska utvecklare som ligger bakom denna underbara vedhuggarfrenesi. Massor av tydliga flörtar till äldre generationers spelare och ett galet beroendeframkallade upplägg har resulterat i att många av mina speltimmar slukats av detta simpla, men fantastiska mästerverk. Musiken och ljudeffekterna sätter sig som plåster på hjärnan, *chop,chop,chop,chop…*. Timberman lever efter parollen ”less is more”, kritiker kan hävda att det är för lite innehåll i spelet, men det har ingen som helst betydelse när allt som finns med är så perfekt. Så lätt att lära sig och så omöjligt att bemästra att vem som helst kan spela hur länge som helst. Tävla med en kompis och det blir en skön hetsjakt på fler och snabbare hugg. Det enda problemet med Timberman är förmodligen att du inte kan stoppa undan din telefon förrän tummarna börjar värka efter allt huggande.

Pär Wirdforsshadow-of-mordor

Valet av årets spel var enkelt för min del, jag håller nämligen med Anton om att det fanns ett spel i år som verkligen var nästa generation och gjorde något nytt och annorlunda. Middle-earth: Shadow of Mordor var det första spelet som verkligen fick mig att vara glad att jag köpt en Playstation 4 och inte satt kvar och spelade på min Xbox 360. Nemesis-systemet kändes som ett nytänkande som en genre som denna länge saknat och det var så uppfriskande med spel i Middle-Earth som var bra! Ja det lånade frisk från andra spel men behöll ändå en kärna som var sin egen och det var kul att smyga runt i Mordor och skära halsen av orcher och att äntligen döda den där ledaren som gäckat en så länge. Det är fortfarande ett spel jag återvänder till då och då och nu när DLC börjar komma till spelet vet jag att när julsemestern kommer så sitter jag i soffan och slaktar orcher och äter pepparkakor och bara myser.

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
The following two tabs change content below.

Pär Wirdfors

Stockholm
Skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Latest posts by Pär Wirdfors (see all)

Publicerad den 17 december, 2014