Skapa kontoLogga in
 
RSS Feed Twitter Facebook Instagram

In memoriam: Sir Chistopher Lee

In memoriam: Sir Chistopher Lee

christopher lee

En skådespelare, en sångare och en författare, år 2009 blev han Sir Christopher Lee efter allt han har gjort för skådespeleri, drama och välgörenhet. Idag gick Sir Christopher Lee ur tiden, 93 år gammal. Han insjuknade sjunde juni och dog idag i sviterna av andnings- och hjärtproblem. Utöver sin långa karriär inom film, sång och drama så deltog han även i andra världskriget och stred för de allierade i en föregångare till dagens SAS (Brittiska specialstyrkor). Dessutom var han känd för att vara aktiv inom välgörenhet och har bidragit med mycket pengar till UNICEF för att motarbeta att barn svälter.  Sir Christopher Lee svarade en gång så här kring varför han anser att välgörenhet riktad mot barn är viktig: “Children are our future and what a disgrace it is that children are dying from poverty and hunger.”

mangoldengun

För oss som är födda i slutet av 80-talet och framåt är han främst känd för sina roller i Star wars och Sagan om ringen. Men för äldre personer och för oss som är filmälskare är han även känd för många fler roller. Greve Dracula, Francisco Scaramanga, Sherlock Holmes för att bara nämna några av hans insatser inom film och teater.

saruman

Det är alltid tragiskt när en människa som bidragit med så mycket glädje, skräck, tårar och filmmagi går ur tiden. Jag tänker inom kort se om några av Sir Christopher Lees äldre filmer och hoppas vi får se en dokumentär eller två om honom inom de närmsta dagarna på tv. Ikväll tar jag mig ett glas whisky och utbringar en skål för en av vår tids mest produktiva skådespelare. Sir Christopher Lee är listad för 281 roller på sin sida på IMDB och han har alldeles säkert förekommit på långt fler ställen under sina 93 år. Jag tror jag talar för alla filmälskare och oss på Filmfenix när jag säger:- Sir Cristopher Lee, vila i frid!

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
The following two tabs change content below.
Fredrik Malmquist

Fredrik Malmquist

En glad prick från Ystad som numera bor och studerar i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.
Publicerad den 11 juni, 2015