Skapa kontoLogga in
 
RSS Feed Twitter Facebook Instagram

Jag och den stora grinfesten

Efter ett juluppehåll som varat längre än vad som på något sätt är rimligt är jag så smått tillbaka i era webbläsare med mitt fredagsnonsens. Och som mina kunder brukar säga: det här är inte en bortförklaring utan en förklaring – men någonstans mellan att ha förätit sig på gravlax och haft konstant huvudvärk försvann visst skrivförmågan.

Nu hade man ju då kunnat tänka sig att jag skulle inleda mitt återtåg till detta forum med något riktigt lätt, kanske att ni tänker att jag återigen kommer avhandla ett suspekt TLC-program? Nej, istället tänkte jag försöka mig på att skriva något om min bästa teveserie någonsin. Ja, jag sa bästa någonsin. Stora ord från liten person så att säga. Men Parks and Recreation är verkligen den bästa någonsin. Jag har älskat den serien sedan första stund, trots den där egentligen lite halvdåliga första säsongen och trots att ingen annan knappt visste vad det ens var.

Det finns så mycket med den här serien som jag älskar. Jag älskar älskar älskar Leslie Knope och önskar att hon fanns på riktigt och i mitt liv. Jag älskar att det faktiskt finns en amerikansk serie som har fått sju säsonger och som har en stark kvinnlig huvudroll, som belyser feministiska frågor på ett bra och roligt sätt. Jag älskar att de gjorde en låt som heter 5000 candles in the wind om en miniatyrhäst. Jag älskar att de fortsatte vara skeva och vågade utmana sitcoms-normen även när tittarsiffrorna svek.

5000candles

Men som med det mesta man älskar så kommer det någon gång att försvinna och förra veckan visades det sista avsnittet någonsin i USA. Och jag har ännu inte sett det. För jag vet liksom inte hur jag riktigt ska kunna stålsätta mig inför den jäkla grinfest som det kommer att innebära (har redan grinat mig igenom typ hela sista säsongen – och då är det alltså en komediserie vi snackar om). Parks and recreation och dess karaktärer har blivit, så som det kanske brukar bli, som en kär vän och hur säger man egentligen adjö till en sådan?

Alltså på riktigt – hur GÖR man? Var god upplys mig.

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
The following two tabs change content below.
Frida Lundström

Frida Lundström

Trettiårskrisande Västerbottning med ett språkbruk som en femtonåring och längd som en tioåring. Ser mest på teve, lite för mycket för sitt eget bästa, och blandar gärna TLC-strunt med HBO-draman. Hyser även någon slags skev dröm om att bli buren av Hodor. Men är i övrigt fullt normal, på heders.
Frida Lundström

Latest posts by Frida Lundström (see all)

Publicerad den 6 mars, 2015