Skapa kontoLogga in
 
RSS Feed Twitter Facebook Instagram

My head is an animal

Ben Stiller in a still from The Secret Life of Walter Mitty

Jag måste erkänna det direkt. Jag har inte sett filmen the Secret life of Walter Mitty. Jag har väldigt svårt för Ben Stiller. Jag placerar honom, kanske oförtjänt i samma fack som Adam Sandler och Will Ferrell. Folk som försöker vara roliga utan att lyckas särskilt bra med det.

Eftersom jag inte sett filmen och eftersom jag inte gillar Stiller så blev CDn med soundtracket till Walter Mitty liggande i bilen ett tag. Så var det tills härom veckan när jag skulle åka på tjänsteresa med bilen. Strax söder om Ockelbo, ni vet det där stället som Prins Daniel kommer från och där de tillverkade skotern som finns med i Pistvakt, tog helt utan förvarning (nåja!) min ljudbok slut. I brist på annat att lyssna på kastade jag in soundtracket från the Secret life of Walter Mitty. Idel musik jag inte kände igen förrän det plötslig kom en låt som jag genast kände igen. Inte för musiken utan för texten. Det var en akustisk cover på Human Leagues megahit Don´t you want me från 1981. Lite glad över att vara åtminstone lite med i matchen nynnade jag med för att sedan så småning om få höra ytterligare några låtar jag kände igen (bland annat Maneater och Space oddity).

Där kunde det ha slutat, men jag skulle ju hem igen. Åter utan annat att lyssna på än just soundtracket till Walter Mitty-filmen var valet om inte stort så åtminstone enkelt. Efter tre eller fyra genomlyssningar var det en låt som hade satt sig på skallen liksom. Ni vet hur det kan bli, det bara fastnar. Det var den andra låten på CDn med ett band som jag inte hört talas om. Of monsters and men heter gruppen och låten heter Dirty paws. Jag reflekterade inte så mycket över texten förrän jag av en tillfällighet råkade se den officiella videon på youtube, där texten skrevs ut. Då slog det mig att texten är helt sanslöst obegriplig. Se den själv:

YouTube Preview Image

Hur kom de fram till denna text? Nåja, man kanske skulle skaffa sig en pet dragonfly?

 

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
The following two tabs change content below.
Joakim Helmbrant

Joakim Helmbrant

Månskensbonde som bor på subwoofersäkert avstånd från närmsta granne. Gillar dokumentärfilmer och musikfilmer (OBS INTE musikaler!).
Joakim Helmbrant

Latest posts by Joakim Helmbrant (see all)

Publicerad den 16 januari, 2015