Skapa kontoLogga in
 
RSS Feed Twitter Facebook Instagram

As Above So Below
VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)

As Above So Below

bild1

Vad var det jag precis såg?

Scarlett (Perdita Weeks) är en typ av arkeolog tar sig ner i katakomberna djupt under Paris gator tillsammans med ett gäng äventyrare. De är ute efter en omtalad sten. Under marken blir de så småningom smått knäpp och ser galna saker från sitt förflutna.

Den här filmen ska vara någon form av skräckfilm. Efter en timme kan man fortfarande inte tyda vilken genre den tillhör. En timme av mängder av onödig fakta om gömda skatter och så vidare. De sista tjugo minuterna är mer intensiv, och det är då den kan börja kallas för skräckfilm. En cool grej är att de har faktiskt haft katakomberna som inspelningsplats på riktigt och tack vare detta höjs betyget något.

bild2

Filmen är en så kallad found-fotage, likt Paranormal Activity och Trolljägaren, två filmer som lyckas riktigt bra med detta. As Above So Below fungerar inte alls, förutom en scen när ett otäckt ansikte dyker upp ur tomma intet. Vilket brukar kunna skrämma slag på någon oavsett om det är filmat med den här typen av teknik eller inte. Filmen känns inte alls lika genuin som många andra i genren. Skådespelet är allt för ofta värdelöst och känns som en teaterföreställning där en person läser upp replikerna för skådespelarna.

Storyn hade kunnat vara bra, men överöses av så mycket krims-krams, så man tröttnar. Så meningslösa konversationer och situationer. Hade man gjort den mer likt den brittiska filmen The Descent så hade den kunnat bli betydligt mycket bättre. Se den istället för den här smörjan.

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
As Above So Below, reviewed by Fredrik Nyström on 2015-08-09T17:42:10+00:00 rating 0.5 out of 5
The following two tabs change content below.
Fredrik Nyström
Hälsingepojk som blev skåning. Ser gärna en skitrolig komedi eller en sprängfylld actionrulle. Försöker lära mina två barn att uppskatta Disney och Pixar, utan framgång. "I don't need you to tell me how fucking good my coffee is, okay? I'm the one who buys it. I know how good it is."
Fredrik Nyström

Latest posts by Fredrik Nyström (see all)

Publicerad den 9 augusti, 2015