Skapa kontoLogga in
 
RSS Feed Twitter Facebook Instagram

Faro
VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 1.7/5 (3 votes cast)

Faro

Svensk dramathriller från 2013, som kom att bli Göran Stangertz sista film innan hans bortgång.

polis

En pappa har mördat en annan man. Polisen är efter honom och socialen är efter hans dotter. Pappan är det enda dottern Hella har efter att hennes mor tagit livet av sig. Och Hella är det enda pappan har. De flyr hemmet och ut i skogen där de lever och håller sig undan. Så, det där var hela storyn. Nästan. För att få det lite mer spännande så tappar pappan och dottern bort varandra och dottern hittar ett hus där en märklig kvinna bor. Där skulle det kunna bli väldigt spännande. Det byggs upp genom att kvinnan bjuder dottern på fika och mat och sovplats. Hon säger god natt till dottern och kallar henne för ”mitt barn”, vilket kan ge en tanke till att hon mist sin dotter och är nu ute efter en ersättare och hon ska ta dottern tillfånga. Flickan rymmer och mer spänning än så blir det inte, vilket gör det fel att kalla filmen Dramathriller. Drama räcker gott och väl.

packabil

Filmen innehåller knappt några repliker och det är inte mycket information man får om varför pappan är jagad av polisen, mer än att han skjutit en annan man. I förbifarten får tittaren reda på varför det inte finns någon mamma med i bilden men ingen backstory till exakt varför det gått till så som det gick till. Utan repliker, eller namn på karaktärerna så känns det mer som en naturfilm än en spelfilm. Fotot däremot är fantastiskt. De lyckas fånga mystiken och dramatiken tillsammans med passande musik och väldigt vackra naturbilder och panoreringar visas.

liggerigräset

Manuset är väldigt tunt och känns mer som gjort för kortfilm. Istället har de fyllt Faro med onödiga naturfoton. Klipp ner den till 15- 20 minuter och det hade varit en riktigt lyckad sådan. Skådespelet är, trots de få replikerna, mycket bra och samtliga karaktärer visar känslor med kroppsspråk och ansiktsuttryck på ett naturtroget sätt.

 

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 1.7/5 (3 votes cast)
Faro, reviewed by Fredrik Nyström on 2013-11-09T12:00:18+00:00 rating 2.5 out of 5
The following two tabs change content below.
Fredrik Nyström
Hälsingepojk som blev skåning. Ser gärna en skitrolig komedi eller en sprängfylld actionrulle. Försöker lära mina två barn att uppskatta Disney och Pixar, utan framgång. "I don't need you to tell me how fucking good my coffee is, okay? I'm the one who buys it. I know how good it is."
Fredrik Nyström

Latest posts by Fredrik Nyström (see all)

Publicerad den 9 november, 2013