Skapa kontoLogga in
 
RSS Feed Twitter Facebook Instagram


Fast & Furious 6

Fartfylld amerikansk action från 2013 med Vin Diesel och Dwayne Johnson.

Fast & Furious 6 01

Brian O’Conner (Paul Walker) tar steget in i pappalivet och beslutar sig att lägga det kriminella bakom sig. Hans kompis Dominic ”Dom” Toretto (Diesel) beslutar detsamma. De får inte ledigt speciellt länge förrän polisen Hobbs (Johnson) ringer Dom och behöver hjälp från honom och hans kompanjoner. Skurken Shaw (Luke Evans) är ute efter ett datachip som kan användas för mindre bra saker. I sin jakt på chipet tar Shaw hjälp av sina medhjälpare och rånar ryska militärkonvojer. En av kollegorna är Letty (Michelle Rodriguez), Doms gamla flickvän tillika medhjälpare som alla trodde var död efter ett mindre lyckat uppdrag. Det visar sig att hon under ett tidigare uppdrag tappat minnet och Shaw har då tagit fördel av detta.

Fast & Furious 6 02

Filmen ”burnar” på i ett högt tempo med explosioner, snygga bilar och mestadels överdrivna actionscener. Att hoppa ur en bil och samtidigt fånga sin föredetta flickvän, mitt i luften mellan två broar och landa i princip oskadd på en stillastående bil, anser jag vara väldigt överdrivet och förstör filmupplevelsen en aning. Fightingscenen i polishusets förhörsrum har jag valt att kalla ”vajerfighten”. Det flygs och flängs mellan väggar och tak. Som ni hör är det ganska många överdrivna scener som fyller denna film.

I det stora hela är Fast & Furious 6 ändå helt okej. Vin Diesel har aldrig varit en favoritskådespelare (en av de sämre i mitt tycke) och den här filmen gör ingen skillnad. Hans skådespel är lika illa som det alltid är och kan liknas vid en parkbänk en tidig oktobermorgon. Stel och kall. Dwayne ”The Rock” Johnson är ungefär likadan och kanske sitter det i musklerna. Både Diesel och Johnson är ju ena rejäla muskelberg, det kan man inte ta ifrån dem.

Fast & Furious 6 03

De två första filmerna i serien tyckte jag var riktigt sköna filmer, men efter Tokyo Drift har det blivit en helt annan typ av genre. Det är definitivt inte lika mycket street race. Här finns det visserligen ett race mellan Dom och Letty, men det är det enda i hela filmen och det känns som att de skrivit in den scenen bara för att spela tillbaka på de första filmerna. Det bjuds på en del tillbakablickar i filmen, men man kan med fördel se de två föregående filmerna innan man ger sig in i denna sprängfyllda actionrulle.

 

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 2.5/5 (4 votes cast)
Fast & Furious 6, reviewed by Fredrik Nyström on 2013-10-14T12:00:49+00:00 rating 3.0 out of 5
The following two tabs change content below.
Fredrik Nyström
Hälsingepojk som blev skåning. Ser gärna en skitrolig komedi eller en sprängfylld actionrulle. Försöker lära mina två barn att uppskatta Disney och Pixar, utan framgång. "I don't need you to tell me how fucking good my coffee is, okay? I'm the one who buys it. I know how good it is."
Fredrik Nyström

Latest posts by Fredrik Nyström (see all)

Publicerad den 14 oktober, 2013