Skapa kontoLogga in
 
RSS Feed Twitter Facebook Instagram


Ghost Team One

bild4

Hur skulle det se ut om två knäppa killar skulle göra en dokumentär á la ”Paranormal Activity”? Se Ghost Team One så har ni svaret.

Sergio och Brad bor tillsammans i ett hus. En dag känner Sergio av något underligt och bestämmer sig för att sätta upp kameror i huset för att se om han kan fånga något paranormala aktiviteter. Efter en blöt fest berättar grabbarna för tjejen Fernanda vad Sergio har känt av och vad de har för planer. Brad är inte ett dugg intresserad och tror inte alls på spöken, men Fernanda däremot älskar spöken. Gänget, som kallar sig Ghost Team One, får reda på att huset grabbarna bor i är en gammal bordell. Samtidigt tycks Sergio och Brad’s galet agressiva rumskompis Chuck vara besatt av något ondskefullt.

bild3

Paranormal Activity var något annorlunda när den kom ut 2007. En ”hemmagjord” spökfilm. Personligen skrämde den skiten ur mig när jag såg den första gången. Satt på helspänn genom hela filmen. Ghost Team One skulle man kunna kalla för en Paranormal Parodi fylld med kiss, bajs, knark och sex-skämt. Några enstaka skrämsel-scener fick mig att rycka till, men jag trodde det skulle vara lite mer än så.

bild1

Skådespelet är bitvis bra och realistiskt, bitvis överspelat och fjantigt. Några små, små ljudeffekter finns det i skrämselscenerna, men musikinslag ser vi inga spår utav. Inzoomningarna, skakiga kameror och stundtals dålig skärpa fungerar för ändamålet. Det skulle inte vara samma film om dessa effekter saknades, men det blir för mycket ibland.  Allt blir faktiskt lite för mycket, trots att det händer väldigt lite. Själva storyn går långsamt fram och fylls ut med snuskskämt efter snuskskämt. Men var den rolig då? Nej. Inte direkt. Skrockade väl till ett fåtal gånger. Men gillar man grova skämt om könsorgan och knark så kan man nog uppskatta Ghost Team One en smula.

Javisst ja, om man vill genomlida ännu mer trams så finns det extramaterial också. Bortklippta, meningslösa scener, videodagbok från rumskompisen Chuck och hans kamp mot droger. Bakom kulisserna filmat av en hund med en Go Pro kamera runt halsen och bloopers, tråkiga bloopers…

 

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
Ghost Team One, reviewed by Fredrik Nyström on 2014-03-02T12:00:35+00:00 rating 1.0 out of 5
The following two tabs change content below.
Fredrik Nyström
Hälsingepojk som blev skåning. Ser gärna en skitrolig komedi eller en sprängfylld actionrulle. Försöker lära mina två barn att uppskatta Disney och Pixar, utan framgång. "I don't need you to tell me how fucking good my coffee is, okay? I'm the one who buys it. I know how good it is."
Fredrik Nyström

Latest posts by Fredrik Nyström (see all)

Publicerad den 2 mars, 2014