Skapa kontoLogga in
 
RSS Feed Twitter Facebook Instagram

Pixar Short Films Collection – Volume 2
VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Pixar Short Films Collection – Volume 2

Pixar revolutionerade verkligen den animerade filmens värld. Fortfarande efter alla år kan jag sitta förundrad över deras filmer.

Toy story var verkligen en milstolpe i filmens värld. Den är fortfarande riktigt snyggt gjord och den håller fortfarande för tidens prövning trots att det gått en förhållandevis lång tid sedan den släpptes. Toy story var inte den första animationen Pixar gjorde, men däremot den första helt datoranimerade långfilmen. Innan hade man gjort diverse kortfilmer. Det gör man fortfarande. Pixar och kompisen Disney har den goda smaken och vanan att vid varje släpp av en Pixar/Disney-film lägga med en datoranimerad kortfilm. Dessa och någon till har nu återigen samlats ihop och getts ut i en samling.

Har du som jag alla Pixars filmer på Blu-ray redan är det inte mycket nytt att hämta i denna samling. Saknar du dock några filmer eller bara har dem på DVD kan det vara värt att spana in utgåvan.

Kortfilmerna är antingen relaterade till någon av långfilmerna, eller helt fristående.

Din vän råttan

Presto

BURN*E

Delvis molnigt

Dogges specialuppdrag

George och A.J.

Dag & Natt

Semester på Hawaii

Luft under Bärgarn

Mini Buzz

Bärgarns tidsresa

Månen

Samtliga filmer är snyggt animerade på äkta Pixar-vis. De innehåller ofta humor och underfundigheter. Någon av filmerna är begåvade med engelskt 7.1-ljud, men det spelar egentligen inte så stor roll eftersom det är det visuella som sticker ut. Om jag ska nämna någon favorit blir det den finurliga Dag & Natt eller den vackra Månen. Alla kortfilmerna har möjligheten att ses med regissörernas egna kommentarer om kortfilmen. Detta kan vara intressant. Förutom detta finns extramaterial i form av skisser och utkast till filmer som inte är riktigt klara ännu.

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pixar Short Films Collection - Volume 2, reviewed by Joakim Helmbrant on 2012-12-13T07:00:30+00:00 rating 3.5 out of 5
The following two tabs change content below.
Joakim Helmbrant

Joakim Helmbrant

Månskensbonde som bor på subwoofersäkert avstånd från närmsta granne. Gillar dokumentärfilmer och musikfilmer (OBS INTE musikaler!).
Joakim Helmbrant

Latest posts by Joakim Helmbrant (see all)

Publicerad den 13 december, 2012