Skapa kontoLogga in
 
RSS Feed Twitter Facebook Instagram

The List
VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

The List

Amerikansk deckarthriller från 2013 där en hårddisk är viktigare än pengar, oavsett vilken sida av lagen du står på.

bild1

Will är en polis som är ute och patrullerar när han tänker att han ska besöka den lokala dinern där han är stamkund. Han slår sig ner och ber om en kopp kaffe. Biträdet beter sig mycket märkligt och Will upptäcker att de är under hot. Tre rånare har tagit dinern som gisslan i väntan på det tidsinställda kassaskåp som öppnas vid midnatt. Det är inte pengar de vill åt, utan en hårddisk innehållandes en namnlista på mutade domare och poliser. Snart nog så fylls gatan utanför med poliser, där vissa poliser vill ha tag i den värdefulla hårddisken. Bovar och poliser är ute efter samma sak. En av gisslan är Nick, som precis har släppts ut ur fängelset efter 3 månader för att ha stulit en bil. Han befinner sig helt klart på fel plats vid fel tillfälle och blir snabbt misstänkt som ledaren på grund av fängelsevistelsen.

bild3

Jag stoppar in skivan i Blu-rayspelaren, sätter mig i soffan och förväntar mig en actionfylld thriller med pang-pang och spänning. Den levererar till viss del, men inte alls i den mängd jag hoppats. Istället är det en luddig hostage-historia där det bitvis blir svårt att hänga med. Den sprider ut spänningen på ett bra sätt, där man inte hela tiden sitter på helspänn, men ibland så gör man det. Anledningen att det blir stundtals rörigt beror mycket på att det hoppar fram och tillbaka från nutid till dåtid, och med dåtid innebär några minuter tidigare, eller åtminstonde samma dag och sedan tillbaka till samma scen igen.

bild4

De tre bovarnas karaktärsdrag fångas på ett bra sätt, där alla tre är olika, men ändå lika. Michael Chiklis som spelar ledaren för trion är hispig och argsint men ändå bestämd, precis som ledaren ska vara. De övriga två är som vilka hejdukar som helst, men man märker vem som är äldst och har mest erfarenhet än den andre. I övrigt är det inte speciellt utstickande skådespelarinsatser. Trots att skådisarna inte sticker ut, och inget är speciellt märkvärdigt så är det här ändå en bra film, inte så spännande som jag trott, men filmen fångar intresset ganska omgående och lyckas, trots detta, hålla tittaren tillräckligt intresserad för att sitta kvar. 

 

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
The List, reviewed by Fredrik Nyström on 2013-11-28T12:00:22+00:00 rating 3.0 out of 5
The following two tabs change content below.
Fredrik Nyström
Hälsingepojk som blev skåning. Ser gärna en skitrolig komedi eller en sprängfylld actionrulle. Försöker lära mina två barn att uppskatta Disney och Pixar, utan framgång. "I don't need you to tell me how fucking good my coffee is, okay? I'm the one who buys it. I know how good it is."
Fredrik Nyström

Latest posts by Fredrik Nyström (see all)

Publicerad den 28 november, 2013